Fostul procuror general Augustin Lazăr a pierdut în primă instanță procesul în care a cerut daune morale de 1 leu și scuze din partea Ministerului Justiției. Curtea de Apel a considerat inadmisibilă acțiunea formulată de Augustin Lazăr și prin urmare a respins-o, potrivit Mediafax.

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au pronunțat, miercuri, soluția în procesul în care Augustin Lazăr a cerut daune morale de un leu de la Ministerul Justiţiei şi publicarea de către acesta a unui comunicat în care să îşi ceară scuze pentru raportul privind activitatea sa, instanța considerând inadmisibilă acțiunea formulată de fostul procuror general, dând astfel câștig de cauză Ministerului Justiției.

„În dosarul (…) ce are ca obiect soluţionarea cererii de anulare act administrativ formulată de reclamantul Augustin Lazăr în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei, Curtea de Apel Alba Iulia a admis excepţia inadmisibilităţii invocată de pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei şi în consecinţă, a respins ca inadmisibilă acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Augustin Lazăr în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justiţiei şi Ministrul Justiţiei”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia.

Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

În acest dosar, Augustin Lazăr solicită daune morale de un leu de la Ministerul Justiţiei şi publicarea unui comunicat în care să îşi ceară scuze pentru raportul privind activitatea sa. Celălalt proces, prin care Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare a sa din funcţie, s-a încheiat în luna mai, avocatul motivând în cerere că a încetat calitatea de procuror general a clientului său, prin pensionare.

„Prin cererea de chemare în judecată reclamantul solicită de asemenea obligarea Ministerului Justiţiei la plata unor daune morale în sumă de 1 leu şi publicarea pe site-ul Ministerului Justiţiei a unui comunicat având ca obiect scuze publice pentru prejudiciul moral adus prin emiterea raportului”, spunea, în luna mai, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Articolul precedentCriza care trece neobservată. Avertismentul a 11.000 de cercetători: Omenirea va fi lovită de o „suferință de nedescris”
Articolul următorTehnica pentru partide de amor de invidiat, dezvăluită de un medic ginecolog