Peste 33% dintre vehiculele verificate de inspectorii RAR, în judeţul Olt, în prima jumătate a acestui an, erau neconforme, iar trei prezentau pericol iminent de accidente.

Potrivit unui comunicat remis de Registrul Auto Român (RAR), judeţul Olt au fost verificate din punct de vedere tehnic, în trafic, în primele 6 luni ale lui 2018, 694 de vehicule. Dintre acestea, 33,58% erau neconforme, iar trei prezentau pericol iminent de accident.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, emisii poluante, punți, jante și anvelope, vizibilitate și sistemul de frânare și direcție.

Totodată, la nivel național, aproximativ una din 10 mașini trase pe dreapta de poliție și verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.

„În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară”, se precizează în comunicatul citat.

Reprezentanţii Registrului Auto Român menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Articolul precedentAntreprenorii, informați despre ajutoarele de stat
Articolul următorÎncep înscrierile la creșele din Slatina. Unul din trei copii a prins un loc