Primarul Slatinei, Emil Moţ, a transmis, joi seara, un mesaj celor care se pregătesc să formeze noul Guvern după ce moţiunea de cenzură a avut succes.

Edilul-şef spune că toate proiectele trebuie continuate, iar Slatina şi Oltenia au mare nevoie de drumul expres Craiova – Pitești în construcție accelerată, o linie ferată de mare viteză  sau de o sală polivalentă modernă și cuprinzătoare.

„Moțiunea a trecut. Indiferent ce se va întâmpla de mâine încolo, trebuie să strângem rândurile, să evaluăm cât mai realist situația și să începem reconstrucția. Înainte de toate, am fost învestiți cu un vot de încredere și suntem datori să ne continuăm toate proiectele, în același mod cum le-am început: transparent, asumat și în interesul direct al cetățeanului. În ceea ce privește orașul nostru Slatina, cred că momentul de euforie al celor de la București trebuie să fie scurt. Guvernul trebuie să își suflece mânecile și să sprijine în mod activ primăriile. Indiferent de culoare politică sau anvergură economică, este de datoria echipei de la București să dea drumul la investiții și proiecte în favoarea fiecărui cetățean. Am spus-o de foarte multe ori și repet: avem nevoie de o mai mare aplecare de la București asupra unor proiecte ce pot transforma Slatina și mai mult în inima economică a Olteniei: drumul expres Craiova – Pitești în construcție accelerată, o linie ferată de mare viteză care să ne lege de vecinii noștri, o sală polivalentă modernă și cuprinzătoare, și lista poate continua”, spune Emil Moţ.

Primarul Slatinei şi-a exprimat speranţa că viitorul guvern nu va lua decizii care să arunce administraţiile locale într-o „prăpastie fiscal-economică”.

„Sper ca guvernanții de la București să pună înainte de toate interesul cetățenilor, să nu taie nici din pensii, nici din salarii și să înțeleagă că nu culoarea politică îți aduce voturi, ci proiectele. Deși suntem o primărie cu excedent bugetar, orice dezechilibru venit din deciziile viitorului guvern de dreapta ne poate arunca într-o prăpastie fiscal-economică. Voi veghea personal ca aceste lucruri să nu aibă loc și mă voi bate pentru fiecare leu pe care orașul îl merită. Slatina este inima economică a Olteniei și așa va rămâne!”, a conchis Emil Moţ.

Articolul precedentPrimăria Slatina, precizări pe tema anvelopării termice a blocurilor din oraş
Articolul următorDeputat PSD, avertisment dur, după moţiune: Îmi pare rău că nu vom putea să îi apărăm pe cei care vor fi concediați sau pe pensionari