De mâine de la ora 10.00, județul Olt este sub incidența a două avertizări meteo, fenomenele preconizate fiind ploi torențiale, grindină și vijelii. Astăzi în schimb persistă temperaturile ridicate și instabilitatea atmosferică, în special în Luna Dunării.

Vor fi manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, anunţă reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Judeţul Olt este sub două coduri galbene de vreme rea, ultimul dintre ele fiind în vigoare până joi dimineaţa.
„În sudul, sud-estul și local în centrul și estul țării, precum și în zonele montane și submontane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, sunt fenomenele anunţate de meteorologi pentru primul cod a cărui valabilitate este până joi, la ora 03:00. Potrivit ANM, pe parcursul după-amiezii de miercuri, în regiunile sudice va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.
Celălalt cod este în vigoare în primele ore ale dimineţii de joi, acesta expirând la ora 10:00. „În sud-estul și local în sudul țării vor mai fi manifestări de instabilitate atmosferică:averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp”, spun meteorologii.
Avertizările cod galben au fost primite şi de pompierii din cadrul ISU Olt, acestea fiind transmise către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ şi instituţiile care fac parte din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, pentru luarea măsurilor care se impun.

Articolul precedentȘofer prins cu focuri de armă, după o urmărire prin două comune din Olt- VIDEO- dialogul cu polițistul
Articolul următorEliminați de la BAC, din cauza telefonului. Când vor mai putea susține examenul