Potrivit unui document remis de Ministerul Sănătăţii tuturor Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară, preşcolarii şi elevii nu trebuie să mai prezinte celebrul aviz epidemiologic de intrare în comunitate, luni, când reîncep şcolile.

Sursa citată precizează că acest document ar trebui adus în prima lună de la înscrierea la şcoală şi face parte din dosarul elevului.

„Adeverinţa de intrare în comunitate face parte din dosarul de înscriere al elevului în ciclul de învăţământ. Se presupune că aceste adeverinţe au fost emise la momentul înscrierii. Astfel, NU mai este necesară eliberarea unui alte adeverinţe pentru prima zi de şcoală. În cazul în care la dosarul de înscriere nu există această adeverinţă, medicul de familie o va elibera în urma consultului spre a completa dosarul din prima lună de şcoală”, precizează reprezentanţii Ministerului Săntăţii

Acest aviz este necesar doar în cursul anului şcolar, atunci când preşcolarul sau elevul lipseşte minimum trei zile consecutiv.

„Conform normelor de igienă din unităţile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihna şi recreerea copiilor şi tinerilor (…) Pentru copiii şi tinerii care sunt depistaţi sau suspecţi de boli transmisibile, în perioada în care se află în unităţile respective, se asigură izolarea asistată a acestora (în cabinetul medical sau izolator) până la preluarea lor de către părinţi, reprezentantul legal, personalul de îngrijire sau serviciul de ambulanţă judeţean, după caz. Revenirea în creşe şi grădiniţe, după o perioadă de absenţă mai mare de trei zile consecutive, din motive medicale, se va face numai pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau, după caz, de către medicul curant, cu informarea personalului medico-sanitar de colectivitate şi predarea adeverinţei/avizului la cabinetul medical şcolar”, mai arată documentul citat.

Şi inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Victor Iacobescu, a precizat într-o conferinţă de presă susţinută, joi, că acest document nu este necesar în prima zi de şcoală. El a adăugat că a fost sunat de medicii de familie şi pediatrii pentru a transmite acest lucru unităţilor de învăţământ.

„Chiar m-a sunat domnul doctor Costescu şi m-a rugat să transmitem grădiniţelor şi şcolilor aceste prevederi, astfel încât să nu se supraaglomereze cabinetele medicilor, în această perioadă”, a precizat Iacobescu.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentZeci de elevi din Olt nu revin la şcoală, de luni
Articolul următorProsoapele de hârtie şi uscătoarele de mâini, interzise în şcoli, de luni