Primăria Caracal, prin intermediul Grupului de Acțiune Locală, accesează fonduri europene pentru construcția unui centru comunitar integrat pentru romi. Contractul de finanțare a fost semnat, urmând ca la începutul anului viitor să se deruleze licitația pentru desemnarea proiectantului și constructorului.

Construirea unui Centru Comunitar Integrat, în cadrul căruia să fie furnizate servicii educaționale pentru adulți, dar și pentru copii, respectiv să fie contruite o creșă și o gradiniță cu program prelungit. De asemenea, servicii mdicale și scoiale pentru copiii și femeile din categoriile vulenrabile. Acestea sunt planurile ambițioase ale autorităților din Caracal, care au știut să profite de avantajele oferite de apartenența la Grupul de Acțiune Locală „Inima Romanațiului”. Au depus un proiect amplu, inclus în Strategia de Dezvoltare Locală, iar acum așteaptă să primească undă verde pentru organizarea licitației în vederea construirii. Imobilul, care va avea inclusiv băi comunale, va funcționa în comunitatea de romi din oraș. „Îmi doresc ca fondurile să nu fie irosite în a rezolva punctual o problemă de servire a unei mese calde, rechizite ori haine pentru a reduce abandonul școlar anul acesta, pentru ca problema să revină anul viitor. Obiectivul pe termen mediu este să animăm persoanele active, fără venituri stabile, să se integreze în piața muncii”, a spus Octavian Stănescu, viceprimarul Caracalului.

Zilele trecute la Caracal s-a deschis un centru care asigură asistență medicală și socială pentru romi, în cadrul unui proiect implementat de o fundație. Activitățile sunt însă mult mai restrânse decât cele propuse în Centrul Comunitar Integrat.

Articolul precedentStănescu pleacă din Guvern. Illan Laufer, votat în locul său
Articolul următorProgramul de înlocuire a lifturilor din Slatina, 10 milioane lei. Au fost primite primele solicitări