Mai multe asociaţii de proprietari din Slatina au depus deja solicitări, la Direcţia Administrarea Patrimoniului (DAP), pentru a intra în programul primăriei de înlocuire a lifturilor din blocurile de locuit.

Viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu, a declarat că municipalitatea va demara şi procedura de expertizare a ascensoarelor, astfel încât programul propriu-zis să înceapă de anul viitor.

„Oamenii au început să depună cereri la Direcţia Administrarea Patrimoniului pentru a intra în programul de înlocuire a lifturilor. Am avut o întâlnire cu preşedinţii de asociaţie şi le-am arătat care este procedura ce trebuie îndeplinită. În paralel, facem şi expertiza, astfel încât de anul viitor să demarăm lucrările propriu-zise de schimbare a lifturilor”, a declarat Stăncioiu.

Până în plrezent, municipalitatea a fost împiedicată de legislaţie ca să intervină în privinţa lifturilor din blocurile de locuit. Modificările făcute la Ordonanţa 18 îi permite administraţiei locale să pună la punct un program similar cu cel privind anveloparea termică a imobilelor.

Aproximativ 10 milioane de lei este valoarea investiţiei pentru înlocuirea celor 90 de ascensoare din municipiu. Primăria va acoperi în integralitate aceste cheltuieli cu fonduri de la bugetul local.

Articolul precedentBăi comunale, o creșă și o grădiniță pentru romi, la Caracal
Articolul următorStănescu, mesaj după ce a fost remaniat pe motiv că nu comunică bine: Am preferat să fiu un om al faptelor