177 de absolvenți au fost selectați în vederea angajării, în urma bursei locurilor de muncă, organizată vineri de Agenția pentru Șomaj Olt. Cei mai mulți vor să lucreze la fabrica de anvelope din Slatina, potrivit bilanțului realizat de cei de la agenție.

Fabrica Pirelli din Slatina are nevoie de 30 de muncitori necalificați, cinci electricieni și tot atâția mecanici de utilaje, dar și de doi ingineri mecanici. A fost cel mai mare angajator prezent la bursa de vineri, atenția celor aflați în căutarea unui job fiind îndreptată către această ofertă, după cum reiese din statistica AJOFM Olt. „Cele mai multe persoane selectate de către angajatori în vederea încadrării au fost în domeniul fabricării produselor din cauciuc și mase plastice, iar cele mai puține în domeniul fabricării articolelor de îmbrăcăminte”, a declarat Elena Iordache, purtătoarea de cuvânt a AJOFM Olt.

Și fabrica de cabluri Prysmian au căutat, la bursă, câte un laborant, frigotehnist și un junctor, dar și doi electricieni. Printre marii angajatori care au sperat să găsească personalul de care au nevoie în rândul absolvenților prezenți la bursă a fost și Șantierul Naval Constanța. Oferta pentru cei dispuși să se mute în localitatea de la malul mării a fost una generoasă, respectiv: 10 lăcătuși în domeniul construcțiilor metalice și navale și încă 10 tubulatori în domeniul naval, câte 5 electricieni navali, lăcătuși montatori, tâmplari izolatori, vopsitori, electricieni și sudori, dar și 2 ingineri.

Articolul precedentInterlopul Bercea Mondial, condamnat pentru că a înjunghiat un fost viceprimar al Slatinei, acum zece ani
Articolul următorProgramul de tromboliză pentru salvarea pacienților cu accident vascular, blocat din lipsă de fonduri