Primăria Slatina vrea să demoleze blocul de pe strada Drăgănești, în care a funcționat în trecut Palatul Copiilor. E locuit de persoane care stau acolo ilegal, iar mizeria pe care o fac deranjează locatarii din zonă. Pentru asta e nevoie însă ca municipalitatea să primească de la Ministerul Educației partea de imobil care îi aparține.

Clădirea în care a funcționat cu ani în urmă Palatul Copiilor Slatina a fost ocupată de persoane care locuiesc în ea fără abuziv. În plus, locatarii fac mizerie și provoacă des scandaluri, lucruri care îi deranjează pe slătinenii care locuiesc în zonă. Autoritățile au decis că singura soluție pentru a scăpa de acel focar de infecție este demolarea clădirii. „Îl dărâmăm. S-a mai practicat chestiunea asta și a  avut rezultat. Este sigura soluție viabilă: demolat, că degeaba îl facem. În dăm la cheie și în două luni de zile este peșteră. Nu plătesc apă, nu plătesc gaze, lumină, pe toate trebuie să le plătească primăria. Mai mult, distrug tot ce facem noi. Înțeleg, sunt și ei oameni, și noi suntem oameni, dar trebuie să păstrăm ceea ce avem. Problema este că acel bloc are doi proprietari: Primăria Slatina și Ministerul Educației. Până nu intră în proprietatea ”, a spus primarul Slatinei, Emil Moț.

Primăria a început discuțiile cu Ministerul Educației pentru preluarea etajelor II și III ale clădirii, însă procesul va fi unul de durată.

Articolul precedentEmil Moț: „Cetățenii trebuie să înțeleagă că atâta timp cât nu sunt într-o asociație de proprietari noi nu putem să facem lucrările de anvelopare”
Articolul următorSlatina: Asfaltări rapide, după atribuirea acordului cadru