Primarul Slatinei, Emil Moț, face apel la proprietarii de locuințe din blocurile nereabilitate să se înscrie într-o asociație de proprietari, dacă nu sunt înscriși deja, Altfel, blocul lor nu poate fi reabilitat. Legislația permite încheierea contractelor doar cu asociațiile, nu direct cu proprietarii.

Autoritățile din Slatina caută soluții pentru a include în asociații de proprietari toate blocurile nereabilitate. Este o condiție obligatorie, impusă de legislație, a explicat primarul Emil Moț. „Blocurile trebuie neapărat să aibă asociație de proprietari. Din păcate nu putem să facem lucrări de reabilitare la acele blocuri unde nu există asociație de proprietari, pentru că nu avem cu cine să încheiem contractul. Asta este legislația în România”, a  spus primarul

Reprezentanții municipalității au explicat că oamenii se pot retrage din asociație, după ce va fi încheiat contractul de reabilitare pentru imobilul în care locuiesc. Am venit în sprijinul cetățenilor cu o variantă. Am vorbit și cu anumiți președinți de asociații și există posibilitatea să fie preluați doar pentru anvelopare, apoi ies din asociație. Cetățenii trebuie să înțeleagă că atâta timp cât nu sunt într-o asociație de proprietari noi nu putem să facem lucrările de anvelopare pe proprietatea dânșilor”,a mai precizat edilul.

Primăria Slatina a inventariat toate blocurile reabilitate din oraș și pregătește un acord cadru pentru a le anvelopa. Sunt 306 blocuri pe această listă, iar primele 58 vor intra în reabilitare anul viitor.

Articolul precedentCozmin Gușă, despre amnistie şi graţiere: „Sunt de acord doar în aceste condiții“
Articolul următorBlocul „fantomă” din Șerpărie ar putea fi demolat