Autoritățile din Slatina fac apel la slătinenii care nu sunt înscriși în asociațiile de proprietari dar vor să aibă blocul anvelopat să fac acest pas. Reprezetanții asociaților au primit indicații precise legate de faptul că pot înscrie imobile numai pentru a fi întocmite acte în vederea reabilitării.

Primarul Slatinei, Emil Moț, a explicat că toate blocurile trebuie să fie înscrise într-o asociație de proprietari, pentru a putea fi anvelopate. Autoritățile au discutat acest aspect cu președinții de asociații, care vor accepta să preia imobile doar pentru reabilitare. „Nu putem să anvelopăm blocuri sau o scară dacă nu avem o asociație de proprietari, pentru că Primăria Slatina nu poate să încheie un contract cu o persoană fizică. Din păcate, așa este legea și noi nu putem să facem lucrări pe proprietăți private”, a explicat primarul Slatinei, Emil Moț.

Până acum, locatarii mai multor blocuri din Slatina au înțeles că înscrierea în asociație e singura soluție legală pentru a avea blocul izolat termic și au reușit să respecte această condiție. Au libertatea ca după finalizarea programului de anvelopare să se retragă din asociație, fără costuri.

Ultimele 248 de blocuri de blocuri rămase nereabilitate din Slatina sunt pe lista autorităților pentru a fi anvelopate în următorii 4 ani, dacă proprietarii își pun documentația la punct.

Articolul precedentPescuia cu barca pe Olt, în perioada prohibiţiei. Jandarmii l-au prins şi i-au făcut dosar penal – FOTO
Articolul următorŞoferul care a leşinat când a suflat în etilotest, fost fotbalist la Slatina – VIDEO