Etapele a III și a IV-a ale Programului Național de Cadastru și Carte Funciară aduc bani în plus pentru cadastrarea unor suprafețe din extravilan. În total, 100 de localități din județul Olt vor primi câte 155.000 lei din partea Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Primăriile din Olt primesc din nou bani pentru continuarea lucrărilor de cadastru pentru suprafețele din extravilan. În prezent se derulează etapele III și IV, iar finanțarea este acordată primăriilor, care vor încheia la rândul lor contracte de prestări servicii cu firme specializate în lucrări de cadastru. „Pe etapa a III-a, 83 de unități administrativ teritoriale (UAT-uri), din cele 95 eligibile care au încheiat contracte de prestări servicii de înregistrare sistematică a imobilelor la nivel de sector cadastral din extravilan. În etapa a IV, din 17 UAT-uri eligibile, 16 au încheiat contrate de finanțare, iar din acestea 4 au încheiat contracte de prestări servicii”, a spus Dorina Mihăilescu, purtătoarea de cuvânt a Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Olt.

Primăriile, dar și firmele contractante au un termen limită până la care trebuie să emită cărțile funciare, anunță cei de la oficiul de cadastru. „În etapa III, contractele de finanțare au valabilitate mai 2018-31 octombrie 2019, iar pentru etapa a IV-a, septembrie 2018-31 octombrie 2019, cele din urmă fiind adiționate cu privire la durata contractului pe termen de 18 luni de la data semnării”, a  mai spus Dorina Mihăilescu.

În Județul Olt s-au mai încheiat contracte pentru cadastrarea gratuită a extravilanelor și în anii anteriori, fiecare primărie încheind de cel puțin un contract de finanțare cu Agenția Națională de Cadastru.

 

Articolul precedentŞefi cu concurs la Poliţia Rutieră din Slatina şi la cea din Caracal
Articolul următorSe extinde reţeaua de gaze pe şase străzi din Caracal