Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară face cărți funciare pentru suprafețele traversate de magistrala BRUA, în județul Olt. Corbu, Scornicești, Teslui, Potcoava și Grădinari  sunt primăriile care au în derulare lucrări de cadastru pe suprafețele pe care va trece sistemul de conducte amenajat de Transgaz.

Primăriile din cele cinci comune din Olt traversate de magistrala BRUA pregătesc terenul pentru această investiție care ar putea aduce gaze în aceste localități. Au luat legătura cu reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt și au încheiat contracte pentru cadastrarea parcelelor respective, astfel încât atunci când lucrările vor ajunge în Olt să aibă toate documentele necesare. „Lucrările de cadastru sistematic la nivel de sectoare cadastrale afectate de proiectul de infrastructură de interes național BRUA derulat de TRANSGAZ, sunt în desfășurare, în baza contractelor de prestări servicii încheiate de OCPI OLT în calitate de achizitor, la nivelul UAT Corbu, UAT Scornicești, UAT Teslui, UAT Potcoava și UAT Grădinari”, a  explicat Dorina Mihăilescu, purtătoarea de cuvânt a OCPI Olt.

Cele mai avansate sunt lucrările din Comuna Corbu, acolo unde s-au verificat și actualizat toate documentele tehnice, urmând să fie deschise cărțile funciare.  „Documentele tehnice ale cadastrului la nivelul sectoarelor cadastrale 22 și 28 din UAT Corbu au fost publicate în perioada 30.08.2018 – 28.10.2018 la sediul primăriei și, în urma actualizării documentelor tehnice de către prestator, verificării și recepției, vor fi deschise cărți funciare noi pentru 570 de imobile”, a mai precizat Dorina Mihăilescu.

Magistrala BRUA, care va traversa Bulgaria, România, Ungaria și Austria, de amenajarea căreia se ocupă Ministerul Economiei, trece prin Corbu, Oporelu, Priseaca, Teslui, Strejești, Grădinari, Potcoava și Scornicești.

 

Articolul precedentArest preventiv pentru hoţii din Olt care au spart maşinile nuntaşilor din Craiova, Balş şi Râmnicu Vâlcea
Articolul următorUn preot din Caracal strânge ghetuțe pentru copiii săraci