Un centru modern pentru activitățile afterschool, o sală de sport nouă și un spațiu de joacă generos. Toate acestea vor completa, în câțiva ani, facilitățile de care dispune cea mai mare școală din Slatina, Colegiul „Ion Minulescu”. Municipalitatea va aloca fondurile necesare acestor investiții, în timp ce conducerea școlii va organiza licitațiile și va urmări lucrările.

O școală modernă nu este numai un loc în care copiii stau în bănci și acumulează cunoștințe noi. Este un campus prietenos, care le oferă elevilor posibilități de relaxare, iar părinților le întărește convingerea că cei mici beneficiază de tot ce e mai bun în materie de educație. Cu aceste idei au pornit reprezentanții Primăriei Slatina și cei ai Colegiului „Ion Minulescu”, atunci când au stabilit o strategie de extindere a școlii. Pentru că mulți copii de clasele primare își petrec și după-amiezile la școală, ei au nevoie de spații potrivite, atât pentru teme cât și pentru odihnă. „Avem în vedere extinderea aferschool-ului, o investiție în valoare de aproximativ 300.000 de euro. Studiul DALI este făcut, iar clădirea ar urma să fie extinsă în continuare căminului, Sunt deja 3 săli mari, unde au funcționat în trecut ateliere pentru fete. Sunt acolo prevăzute 2 dormitoare mai mari, grupuri sanitare, o sală de servit masa”, a explicat  Carol Kovacs, directorul Colegiul „Ion Minulescu”, Slatina.

O mai mare importanță va fi acordată și timpului petrecut de cei mici în aer liber, fie că vorbim de pauzele dintre orele de curs, fie despre activitățile de la afterschool. „Cei mici au nevoie de spațiu de joacă, pentru că ei vin pe terenul de sport și se încurcă cu cei mari. Ca atare, am solicitat primăriei un teren de 1.000 de metri pătrați, în spatele Corpului D, aproape de Grădinița Ion Creangă. Așteptăm un răspuns și avem promisiuni că se va rezolva”, a mai precizat Carol Kovacs.

Următoarea pe lista de investiții este o sală de sport nouă. Colegiul are peste 1.900 de elevi, iar în timpul iernii, actuala sală este împărțită chiar și între trei clase, spațiul fiind insuficient.

Articolul precedentPeste 50 de porci, uciși preventiv la stâna de la Ianca. O parte din ei nu erau înregistrați
Articolul următorBălşeni care furaseră peste 30 de maşini în Spania, prinşi de poliţiştii din Olt