Reprezetanții Direcției Veterinare Olt au anunțat astăzi că la stâna din Ianca, unde a fost confirmat ieri focarul de pestă, au fost uciși preventiv 53 de porci. O parte dintre aceștia nu erau înregistrați în Registrul Național al exploatațiilor, iar proprietarul nu va fi despăgubit pentru ei.

Se pare că fermierul a fost cel care a anunțat apariția bolii în exploatația sa, după ce 2 porci au murit, zilele trecute. Cauza probabilă a contaminării au fost porcii misteți, exploatația de la Ianca fiind neîngrădită, iar porcii domestici având acces la pajiștile din zonă.

Testele de laborator au confirmat astăzi prezența virsulului pestei porcine africane la porcii crescuți la o stână de la marginea comunei Ianca. Autorotățile veterinare spun că au eliminat toți porcii din exploatația respectivă și s-a dezinfectat zona. De asemenea, circulația animalelor pe o rază de 10 kilometri a fost interzisă.

Articolul precedentJudecătoria Slatina a rămas în pronunțare, în cazul Sorina. Magistrații, așteptați să decidă dacă fata poate pleca în SUA
Articolul următorCampus școlar modern la Slatina, cu afterschool și loc de joacă exterior