Peste 90 la sută dintre slătineni şi-au plătit impozitele şi taxele locale, până la această dată, iar în contextul pandemiei de COVID-19 a crescut ponderea plăţilor online şi cu cardul bancar.

Şeful Direcţiei Generale Economice din subordinea Primăriei Slatina, Alin Calotă, a declarat că slătinenii au înţeles să utilizeze cu prioritate metodele de plată care implică cât mai puţin contact social.

„Pentru anul 2020, procentul de încasare a impozitelor şi taxelor locale datorate de contribuabili este de aproximativ 91%, în contextul pandemiei, plăţile online efectuate prin ghiseul.ro fiind evidenţiate cu preponderenţă faţă de cele efectuate în anul anterior. Contribuabilii au înţeles să utilize să utilizeze cu prioritate cardul bancar pentru plăţile efectuate la ghişeele Direcţiei Generale Economice, acest gen de plăţi având o pondere mai mare faţă de anul trecut”, a afirmat acesta.

Reprezentantul Primăriei Slatina subliniază faptul că slătinenii au fost responsabili în ceea ce priveşte dările locale şi şi-au plătit sumele datorate, chiar dacă executarea silită este suspendată, începând cu starea de urgenţă.

„Chiar dacă măsurile de executare silită au fost suspendate, începând cu instituirea stării de urgenţă pe teritoriul ţării noastre, totuşi procentul ridicat de încasări pentru anul în curs, precum şi metodele de plată utilizate (plăţile online şi cardul bancar) denotă faptul că cetăţenii municipiului nostru au în continuare o atitudine responsabilă. Acest fapt reiese şi din plăţile cu anticipaţie efectuate de contribuabili în acest an, în urma cărora 1.800 de persoane fizice au beneficiat de o reducere de 10% şi 300 d epersoane juridice au beneficiat de o reducere de 2% din valoarea impozitelor”, a mai spus Alin Calotă.

Cea mai mare plată efectuată de o persoană fizică este de 25.474 lei şi reprezintă achitarea impozitelor datorate în anul fiscal 2020 (impozitul pe clădiri, pe teren şi auto).

Sursa: Realitatea de Olt