Se lucrează intens la consolidarea și restaurarea unei clădiri istorice importante din Slatina, Casa Fântâneanu. Clădirea care se degradase în ultimii ani va fi transformată într-un centru cultural, ce va funcționa în cadrul Episcopiei Slatinei.

Reabilitarea imobilului de patrimoniu se realizează cu ajutorul fondurilor europene, printr-un proiect accesat de Consiliul Județean Olt, în cadrul Programului Operațional Regional. „

În cadrul acestui proiect, e vorba despre lucrări complexe de consolidare a imobilului Casa Fântâneanu care este clădire de patrimoniu, de restaurare a sa, în vederea înființării unui centru eparhial social, de dotare, în vederea organizării unor activități specifice”, a declarat Daniela Lungu, șef serviciu în cadrul CJ Olt.

Clădirea restaurată, de o valoare istorică incontestabilă, va găzdui activități culturale și va fi inclusă în circuitul turistic, fiind promovată de agențiile de profil. „Ne propunem, prin realizarea acestor lucrări, să valorizăm patrimoniul cultural bisericesc al județului Olt, să reamenajăm imobilul, să îl promovăm ca și utilizare pentru alte activități artistice sau evenimente culturale sau non culturale. După ce vom finaliza lucrările, acest imobil va fi inclus și în circuitul turistic și va fi promovat și prin intermediul unor agenții de turism din județul Olt”, a mai precizat reprezentanta Consiliului Județean.

Valoarea totală a proiectului de restaurare și dotare a imobilului este de aproape 10 milioane de lei, majoritatea sumei fiind asigurată din fonduri europene.

Articolul precedentSe pregătește licitația pentru modernizarea celui mai mare drum județean. Când încep lucrările
Articolul următorPrimăria supralărgeşte o stradă din zona industrială a Slatinei. La cât se ridică investiţia