Consilierii locali slătineni urmează să aprobe o actualizare a indicatorilor tehnico-economici privind supralărgirea străzii Drăgăneşti, din zona industrială a Slatinei de la ieşirea spre comuna Brebeni. Investiţia va fi executată prin intermediul acordului-cadru încheiat de municipalitate cu mai multe firme, pe o durată de patru ani.

Potrivit documentaţiei ce urmează să fie aprobată de aleşii locali,  valoarea totală a investiţiei se ridică la 10.914.982,974 lei, fără TVA.

„Pe lângă reabilitarea străzii, se propune şi supralărgirea acesteia, astfel încât să se obţină o lăţime optimă a părţii carosabile, precum şi colectarea apelor pluviale din zonă şi realizarea unui trotuar în continuarea celui existent, în vederea fluidizării circulaţiei în zonă şi asigurării unui trafic pietonal şi rutier corespunzător”, se arată în documentaţie.

În prezent, strada Drăgăneşti are două benzi de circulaţie, câte una pe fiecare sens, cu lăţimea părţii carosabile de trei metri. După reabilitare, strada va avea 14 metri lăţime şi câte două benzi pe fiecare sens de circulaţie.

Investiţia va fi realizată de municipalitate, în baza acordului-cadru încheiat cu trei constructori, pe o durată de patru ani.

În total, potrivit acordului-cadru, în perioda 2019 – 2023, vor fi reabilitate 108 străzi. Străzile au fost împărţite în trei loturi, cu trei constructori: lotul unu – General Trust Argeş, lotul doi – SC Olt New Cosntruct, lotul trei – Panadria SRL. Valoarea totală a proiectului se ridică la 97 milioane lei, pe toţi cei patru ani.

Articolul precedentCasa Fântâneanu își recapătă strălucirea istorică. Lucrările sunt în toi
Articolul următorZona pietonală de lângă Piaţa Steaua, reabilitată de Primăria Slatina