Municipalitatea slătineană reabilitează piaţeta de pe strada Ecaterina Teodoroiu, din zona Steaua, valoarea totală a proiectului ajungând la peste două milioane lei.

Directorului Direcţiei Administrarea Străzilor şi Iluminatului Public (DASIP) din Slatina, Claudiu Dascălu, a declarat că investiţia va fi realizată de către instituţia din subordinea municipalităţii, cu fonduri de la bugetul local.

Valoarea totală a proiectului se cifrează la 2.135.573,586 lei, fără TVA, durata de realizare fiind de un an de la începere.

În locul pavelelor care există astăzi în acea zonă, vor fi montate dale de beton gri şi albe, borduri de granit şi bolarzi tip cub de beton aparent. Totodată, în zonă vor fi plantaţi arburi şi arbuşti şi vor fi instalate coşuri de gunoi, bănci şi stâlpi noi de iluminat.

Zona va semăna cu esplanada din jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

„Direcţia de Patrimoniu ne va da în administrare acea piaţetă pe care o vom reabilita noi, cu fonduri de la bugetul local. Este vorba despre o suprafţă totală de 2.460 metri pătraţi. Se va reamenaja partea carosabilă şi pietonală, se vor reconfigura formele în plan ale jardinierelor, se va mări numărul de locuri şezut, se vor înlocui stâlpii de iluminat existenţi, se va înlocui mobilierul urban existent, se va reface sistemul de preluare a apelor publivale şi se propune un sistem de irigaţii pentru zonele verzi nou-amenajate”, a precizat Dascălu.

Articolul precedentPrimăria supralărgeşte o stradă din zona industrială a Slatinei. La cât se ridică investiţia
Articolul următorPrimăria Slatina, demersuri pentru a prelua o clădire degradată. Ce se va întâmpla cu imobilul