Direcția Economică Slatina a încasat deja 50% din suma estimată din impozite locale pentru anul acesta. Cel mai mare grad de încasare e în rândul persoanelor fizice care au achitat impozitele pe clădiri. La polul opus, cu încasări mult mai mici sunt agenții economici care aveau de plătit impozite pe autoturisme.

1 aprilie a fost ultima zi în care slătinenii  și-au putut plăti, fără penalizări, impozitele pe locuințe, terenuri și mașini. Direcția Economică a tras linie și a prezentat primele date legate de nivelul încasărilor. „Pentru primul semestru, încasările se ridică la 50%, încasări provenite din impozitul pe teren, pe clădiri și impozitul pe mijloacele de transport. La impozitul pe teren avem încasări de 39% la persoanele fizice și 29,2% din persoanele juridice. La impozitul pe mijloaele de transport avem încasări de 34% la persoane fizice și 21,3% la persoanele juridice, iar la impozitele pe clădiri sunt încasări de 44,9%  la persoane fizice și 44,5% la juridice”, a spus Alin Calotă, directorul Direcției Economice Slatina.

Mulți dintre contribuabili au achitat deja impozitul pentru tot anul și au beneficiat astfel de o reducere importantă la plată. „Mai mult de jumătate au beneficiar de bonificația de 10% acordată și anul acesta de municipalitate. Și pe platforma electronică avem încasări. Până în acest moment, ai mult de 680 de persoane și-au achitat obligațiile fiscale în acest sistem”, a mai adăugat directorul Direcției Economice.

Cei care nu și-au achitat încă prima transă a impozitelor locale vor primi, zilele acestea, notificări de plată. Dacă vor întârzia, riscă să fie executați silit.

Articolul precedentSute de angajați ai uzinei ALRO ies mâine în stradă
Articolul următorDecizia instanței în cazul proxeneților și cămătarilor din Caracal. Ce se întâmplă cu polițistul membru al grupării