Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cazul altor trei persoane s-a luat măsura controlului judiciar pe 60 de zile, după perchezițiile desfășurate, miercuri dimineață, în Caracal și mai multe localități limitrofe, la o grupare de cămătari și proxeneți. Polițistul de la rutieră, membru al grupării, a fost lăsat în libertate.

A fost reținut pentru 24 de ore un tânăr în vârstă de 30 de ani, din Caracal, iar sub control judiciar au fost plasați un bărbat în vârstă de 46, tot din Caracal, un altul de 31 de ani din Traian și unul de 48 de ani, din Traian.

32 de percheziţii domiciliare au fost desfăşurate, miercuri dimineaţă de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT, pe raza municipiului Caracal și a comunelor Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare, 32 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism și cămătărie.

Potrivit anchetatorilor, gruparea s-a constituit începând cu anul 2014. Suspecţii acordau împrumuturi cu dobânzi între 20-100% lunar, iar pentru a recupera sumele de bani, recurgeau la ameninţări, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal a persoanelor vătămate.

De asemenea, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei.

78 persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt.

„În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare, şantaj, proxenetism, cămătărie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Poliţiştii mai spun că dacă mai există victime, acestea trebuie să se adreseze Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Olt.

Articolul precedentCâți slătineni și-au plătit prima tranșă din impozitele locale. Care sunt codașii clasamentului?
Articolul următorPoliţiştii din Olt, percheziţii în două judeţe. Sunt vizaţi contrabandişti de ţigări şi alcool