Portable hospital bed in hallway

Medicul Mircea Tusciuc, condamnat în aprilie 2018 la trei ani şi şase luni de închisoare pentru uciderea din culpă a unui copil în vârstă de nouă ani, din Şerbăneşti, a solicitat eliberarea condiţionată.

Judecătoria Craiova urmează să se pronunţe asupra cererii medicului, pe data de 25 aprilie.

Tusciuc a fost condamnat alături de medicul Paul Iancu, acesta din urmă fiind eliberat tot condiţionat, luna trecută, în urma unei decizii definitive a Tribunalului Mehedinţi.

Potrivit probatoriului administrat de anchetatori, pe 23 mai 2010, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, doctorul Paul Iancu, medic de gardă – medic primar ortoped la Spitalul Judeţean Slatina, nu l-a examinat corespunzător pe Cristian Grigore, în vârstă de nouă ani, din Şerbăneşti, care se prezentase pentru îngrijiri medicale cu ambulanţa, stabilind, în mod eronat, diagnosticul.

Totodată, doctorul Mircea Tusciuc, medic specialist primar în ortopedie şi chirurgie pediatrică, nu a acordat îngrijirile medicale necesare micuţului pe perioada internării şi a decis, în mod inoportun, externarea pacientului la 26 mai 2010. Băiatul a fost reinternat în aceeaşi seară, iar în dimineaţa următoare Tusciuc a decis amputarea mâinii stângi a pacientului. Din cauza complicaţiilor intervenite, Cristian Grigore a decedat la 27 mai 2010.

Articolul precedentCursuri de prim ajutor gratuite, pentru elevii de liceu din județ
Articolul următorUn lider PNL Olt aşteaptă decizia definitivă a instanţei. De ce infracţiuni este acuzat