Polițiștii locali din Slatina au aplicat anul acesta peste 560 de amenzi celor care nu respectă ordinea publică, potrivit unei statistici realizate luna aceasta. Sunt tot mai mulți sunt cei care fac gălăgie la scara blocului, aruncă gunoaie și coji de semințe pe jos sau își lasă copiii nesupravegheați, să distrugă obiecte din locurile de joacă.

În topul sancțiunilor aplicate de polițiști anul acesta se situează, ca și până acum, nerespectarea regulilor de circulație, însă a crescut semnificativ și numărul sancțiunilor aplicate celor care sfidează ordinea publică din oraș sau din cartier. „Putem constata o creștere foarte mare în ceea ce privește sancțiunile aplicate în domeniul ordinii publice, unde am aplicat 560 de sancțiuni de la începutul anului și până acum”, a declarat Adi Pop, directorul Poliției Locale Slatina.

La acest capitol, pe primele locuri ca număr de sancțiuni se situează comerțul în locuri neautorizate și gălăgia, mizeria sau distrugerile provocate de unii slătineni. Tot la acest capitol, al nerespectării ordinii publice intră și cei care fac zarvă la scara blocului la orele amiezii sau seara târziu. Și ei sunt sancționați des de polițiștii de locali. „Am constatat faptul că, după orele de program, copii însoțiți de adulți au intrat și au început să distrugă obiecte de mobilier stradal, de decor, aparatele de joc, acolo unde au folosit în mod impropriu băncile și pergolele amplasate la intrările în scări, distrugându-le sau aruncând deșeuri pe jos”, a explicat directorul poliției locale.

Vestea bună este că a scăzut numărul celor care depozitează la întâmplare resturile de materiale de construcții pe domeniul public din Slatina.

Articolul precedentCel mai lung drum judeţean din Olt, reabilitat cu fonduri europene. Proiectantul, desemnat într-o lună
Articolul următorMcDonald’s încă nu vine la Slatina. Termenul de depunere a ofertelor pentru terenul de la fosta UM, decalat