Termenul pe care îl au multinaţionalele, care vor să deschidă un restaurant, la fosta unitate militară, pentru depunerea ofertelor, a fost prelungit de muncipalitatea slătineană până la 13 septembrie. Iniţial, termenul era de 20 august.

Surse din cadrul primăriei au declarat că deja au fost depuse patru oferte, printre cele patru primite de municipalitate se numără şi cea a companiei McDonald’s, câştigătorul urmând să fie desemnat în urma unei licitaţii publice.

Valoarea de piaţă a terenului propus pentru concesionare este de 386.000 de euro, potrivit unei evaluări de specialiate. Aceeaşi sursă arată că preţul pe metrul pătrat este de 112 euro. De la acest preţ va porni şi licitaţia.

Potrivit unui studiu de fezabilitate, aprobat la începutul lunii aprilie de consiliul local, la fosta unitate militară va fi amenajată şi o zonă de agrement generoasă, cu multe spații destinate sportului în aer liber, dar și cu verdeață din belșug.

Tot în luna aprilie, Primăria Slatina şi Armata Română a semnat un nou protocol pentru preluarea de către municipalitate a terenului fostei unităţi militare din Slatina.

Noul protocol vine după ce Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, retransmiterea terenului fostei unităţi militare de pe bulevardul A.I. Cuza către Primăria Slatina.

Potrivit hotărârii de guvern, „după preluare, partea de imobil transmisă (…) se va utiliza pentru realizarea obiectivului «Ansamblu multifuncţional cu următoarele funcţiuni: locuinţe, dotări aferente acestora, servicii, comerţ, zone verzi, sport şi agrement», într-un termen de 5 ani, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Slatina nr. 9/2018”.

Noua hotărâre a guvernului a fost emisă după ce primarul Slatinei Emil Moţ a reuşit să renegocieze înţelegerea cu MApN, astfel că primăria nu va mai trebui să cedeze 48 de locuinţe, urmând în schimb să reabiliteze un cămin al armatei. De asemenea, în cazul Cercului Militar, primarul a reuşit să prelungească termenul pentru reabilitarea clădirii.

Pentru ca noul contract să-şi producă efectul a trebuit ca unitatea militară să revină la minister, doar pentru ca Primăria Slatina să o primească înapoi.

Pentru prima dată, terenul fostei unităţi militare din oraş a fost preluat de municipalitate în urma unei hotărâri de guvern din 26 septembrie 2012.

Articolul precedentCircul de la scara blocului. Sute de amenzi date celor care deranjează vecinii
Articolul următorAdio, trafic bară la bară, la intrarea în Slatina. S-au terminat lucrările la canalizare