CJ Olt relansează licitaţia pentru colectarea gunoiului din judeţ, „în maximum o lună”, potrivit preşedintelui forului judeţean, Marius Oprescu.

Acesta a explicat, joi, că durata procedurii nu mai depinde de Consiliul Judeţean Olt.

„În maximum o lună, vom ridica documentaţia în SEAP pentru desemnarea operatorului pentru colectarea deşeurilor. De acolo nu mai depinde de noi, depinde când ANAP ne dă avizul că este în regulă caietul de sarcini, apoi depinde de câte firme se înscriu, dacă există contestaţii şi până unde merg cu contestaţiile”, a declarat Marius Oprescu.

Rosal Grup nu şi-a respectat niciuna din oblicaţiile prevăzute în contract, nici după trei amânări pe care CJ Olt le-a dat societăţii pentru mobilizare. Astfel, firma trebuia să aducă în judeţ, până la 15 martie, 70 de maşini de gunoi şi 90.000 de pubele, lucru care nu s-a întâmplat. Din cauza neseriozităţii acestei societăţi, autorităţile judeţene sunt nevoite să scoată din nou la licitaţie serviciul de colectare şi transport a gunoiului menajer din Olt.

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt” a fost implementat de Consiliul Judeţean (CJ) Olt cu finanţare prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, având o valoare de 31.812.843 euro (130.544.001 lei), fără TVA, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 23.060.887 euro (94.630.350 lei).

 

Articolul precedentUn legumicultor din Obârșia va scoate pe piață primele roșii oltenești. Oltul e pe primul loc la „Programul tomata”/ FOTO
Articolul următorCorupere sexuală a unui minor, într-un fast-food din Slatina. Agresorul l-a lins în ureche