Primăria Slatina pregătește documentația pentru a accesa fonduri europene, să renoveze clădirea fostului colegiu „Ion Mincu”. Imobilul a fost preluat de la Ministerul Educației pentru a deveni sediu administrativ, însă are nevoie de reparații în special la acoperiș și fațadă. Tot pe fonduri europene va fi modernizat și sediul Colegiului Alexe Marin, din Slatina.

Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public, Poliția Locală și firma de transport în comun a Slatinei, Loctrans, vor folosi drept sediu imobilul în care funcționa, în trecut, Colegiul Ion Mincu. Clădirea e însă veche și are nevoie de reparații, iar autoritățile locale au identificat o sursă de finanțare pentru aceste investiții. „Și acest imobil, ca și Alexe Marin, vor intra pe axa prioritară 3,1, reabilitarea termică a clădirilor publice, sedii de instituții. Din păcate, avizul Ministerului Educației era doar pe 5 ani în ceea ce privește schimbarea destinației în sedii administrative. Cei 5 ani au început să curgă, iar noi avem, pe reabilitare pe fonduri europene, o perioadă de monitorizare de 5 ani de la finalizarea lucrărilor. A trebuit să facem această aprobare în consiliul local, după care solicităm la Ministerul Educației reavizarea acestui termen și transformarea în 10 ani, să acoperim perioada post-implementare a reabilitării.

La ședința anterioară am aprobat sumele necesare pentru proiectare, acum se lucrează la caietele de sarcini și la documentație ca să scoatem la licitație proiectarea. Lucrările sunt similare cu cele de la Alexe marin, respectiv investiții în termosistem, în tâmplărie, acoperiș, instalațiile electrice”, a explicat Cristian Cismaru, administratorul public al Slatinei.

Articolul precedentAccident mortal, la Vișina Nouă. Un căruțaș a murit, iar o fetiță de 14 ani este în stare gravă – VIDEO
Articolul următor6,8 milioane lei, bani europeni pentru consolidarea și modernizarea Colegiului Economic. Dotările, pe banii Primăriei Slatina