Autoritățile din Slatina au alocat fonduri din bugetul local pentru sprijinirea elevilor care participă la diferite competiții. Echipa de robotică a Colegiului Radu Greceanu, cercul de matematică-fizică de Centrul de Excelență, concursul „Medicii de mâine”, dar și Olimpiadele Școlare, toate vor beneficia și anul acesta de ajutor financiar din partea municipalității.

„Robotica CNRG”, echipa de copii fantastici de la Colegiul „Radu Greceanu” se pregătește de o nouă competiție internațională, care va avea loc la finalul acestei luni, în America de Sud. Primăria Slatina susține financiar deplasarea și cheltuielile de cazare ale elevilor și profesorului care îi pregătește. „Ca în fiecare an, Primăria Slatina și Consiliul Local acordă sprijin financiar elevilor și aici ne referim la concursul  de robotică, care va avea loc în Uruguay, Montevideo. Un alt concurs pentru care am alocat fonduri este Cupa Serbiei, un concurs de matematică-fizică, la care participă 12 elevi. Am alocat suma de 8.000, respectiv 5.000 lei pentru acești copii”, a spus Gigi Vîlceleanu, viceprimar al Slatinei.

Concursul interjudețean „Medicii de mâine”, organizat pe 11 mai la Slatina va beneficia, de asemenea, de sprijin financiar de 8.000 de lei din partea autorităților.

Iar elevii pasionați de sport sunt invitați să participe și anul acesta la ediția a III-a a Olimpiadelor școlare, competiții de fotbal și handbal care se vor desfășura în fiecare școală din Slatina.

Meciurile se vor desfășura în perioada 3-14 iunie. Pentru achiziționarea premiilor, autoritățile au alocat suma de 22.000 lei.

Articolul precedentReclamă în biserică. Episcopia din Olt şi-a pus „roll-uri“ în lăcaşurile de cult din judeţ – FOTO
Articolul următorAmbulanța Tufeni, operațională de la 1 mai. Ce localități îi sunt arondate