Mircea Mihai V., un bărbat din comuna Verguleasa, judeţul Olt, a fost condamnat la doi ani şi cinci luni de închisoare pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. În fapt, bărbatul a primit într-un cont bancar peste 8.000 de euro, sumă transferată ilegal din conturile unei societăţi din Germania, iar banii i-a dat unui alt bărbat, el primind un comision de 1.000 de euro.

Judecătorii l-au găsit vinovat de efectuarea unui transfer de fonduri în sumă de 8.645 euro dintr-un cont bancar aparţinând societăţii germane Stam Rohrleitungsbau GmbH către contul său bancar din România prin utilizarea, fără consimţământul titularului contului, a datelor de identificare aferente contului deschis de societatea germană.

Faptele s-au petrecut în anul 2013, însă dosarul a fost soluţionat abia acum de magistraţii Judecătoriei Slatina.

Banii au intrat într-un cont nou deschis

Olteanul deschisese contul cu doar două zile înainte ca suma de bani să-i fie transferată.  Acesta a declarat în instanţă că în anul 2013 ar fi intrat în legătură într-un bar cu un alt bărbat, care i-a propus să deschidă un cont la o bancă din centrul Slatinei, unde urma să primească bani de la cetăţeni străini.

Mircea Mihai V. a fost de acord şi a deschis un cont de valută pe numele său şi, la aproximativ o săptămână, a mers la ghişeu, unde a încasat suma de 8.600 euro în valută.

„(…) bani ce proveneau din înşelarea unor cetăţeni străini, situație care nu l-a interesat, iar după ce a ridicat banii, a înmânat suma respectivă numitului, care i-a dat un comision în valoare de 1000 de euro, după care nu a mai ţinut legătura cu acesta”, reţin judecătorii.

Victima reţelei de carderi era de fapt firma germană, care a şi alertat autorităţile.

Mircea Mihai V. a fost condamnat la un an şi cinci luni de închisoare. El mai fusese condamnat la închisoare, pentru diverse infracţiuni, şi în trecut.

Decizia Judecătoriei Slatina nu este definitivă şi poate fi contestată.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentFlorin Barbu (PSD): Noi nu ne ducem la Bruxelles cu erori politice ca USR-iştii, care nu au văzut niciodată un canal sau o stație de irigații
Articolul următorDupă ce au achitat cauţiunea de câte 100.000 euro, un fost primar din Olt şi doi oameni de afaceri au fost eliberaţi din arest