Consiliul Județean investește pentru a crea condiții mai bune vârstnicilor. Cei care nu își pot petrece ultimii ani din viață alături de familii vor putea fi îngrijiți într-un cămin de bătrâni care va fi construit în Fălcoiu. Studiul de fezabilitate este finalizat și urmează licitația pentru lucrări.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt vrea să îmbunătățească traiul vârstnicilor instituționalizați și va construi pentru ei un nou azil de bătrâni. Imobilul va fi ridicat din temelii la Fălcoiu. „Acolo am identificat un spaţiu generos, unde vom construi de la zero un cămin nou. Vor fi respectate nu doar standardele de cazare, dar vor fi spaţii şi pentru celelalte activităţile. Va fi un centru modern, care să îndeplinească orice nevoie a unei persoane ce se află într-o rezidenţă. Acest centru va avea o capacitate de 50 de locuri şi va dispune atât de spaţii pentru găzduire, cât şi pentru reabilitare, recuperare, socializare şi consiliere. Efectiv, de tot ce au nevoie persoanele vârstnice”, a spus Rădiţa Piroşca, directorul DGASPC Olt.

Studiul preliminar, care cuprinde toate detaliile de execuție, a fost finalizat. Următoarea etapă este organizarea licitației în vederea desemnării unui constructor.

Articolul precedentÎnvață de mici să devină salvatori
Articolul următorTraficanţi de droguri din Olt şi Teleorman, săltaţi de mascaţi şi procurori