Un conflict izbucnit între mai mulţi tineri înarmaţi cu cuţite, în zona Fântânii Speranţei din Slatina, a fost oprit de jandarmi, unul dintre militari scoţând pistolul pentru a-i deposeda pe aceştia de armele albe.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, Simona Floricel, a declarat că evenimentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marţi. Trei tineri îl alergau pe al patrulea, ambele părţi ale conflictului fiind înarmate cu arme albe.

„În data de 15 iunie, în jurul orelor 02.30, echipajul de jandarmerie aflat în serviciu a intervenit pentru aplanarea unui conflict,  oprind un tânăr care era urmărit de alți trei. În momentul în care jandarmii s-au apropiat de primul, au observat că acesta avea în mână un cuțit. Pentru că era agitat și nu coopera, unul dintre jandarmi a scos pistolul din toc și l-a somat să lase cuțitul din mână. Moment în care a intervenit un alt jandarm deposedându-l de cuțit”, a declarat reprezentantul Jandarmeriei Olt.

Protagoniştii scandalului din centrul Slatinei au fost duşi de jandarmi la sediul poliţiei, toţi fiind amendaţi.

„În urma efectuarii controlului corporal si asupra celorlați trei tineri, s-a mai găsit un cuțit.  Toți tinerii au fost conduși la sediul poliției unde au fost sancționați contravențional pentru tulburarea liniștii publice și provocare de scandal”, a adăugat Simona Floricel.

Reprezentantul Jandarmeriei a adăugat că armamentul din dotare nu a fost folosit şi nici unul dintre tineri nu prezentau semne vizibile de agresiune. Totodată, nu a fost depusă nicio plângere.

Sursa: Realitatea de Olt