Consiliul Județean va contracta un împrumut bancar, pentru a achita la timp lucrările și pentru a asigura cofinanțările din proiectele de dezvoltare. Valoarea creditului este de 25 de milioane de lei, banii urmând să fie achitați în următorii zece ani. Reprezentanții instituției spun că efortul financiar pentru rambursarea sumei nu va fi  prea mare.

Modernizarea DJ 546, Dăneasa-Verguleasa, restaurarea Casei Fântâneanu sau reabilitarea sediului Bibliotecii Județene sunt doar câteva dintre proiectele pe care Consiliul Județean le derulează, în această perioadă, pe fonduri europene. Fiecare investiție presupune și o cofinanțare care trebuie achitată din bugetul județean. Pentru a putea plăti aceste cote, dar și pentru a achita la timp lucrările către constructori, reprezentanții instituției au  decis să ia un împrumut de la bancă. „Avem o serie de proiecte importante la care să asigurăm cofinanțarea, iar pe lângă aceste cofinanțări putem asigura și derularea lucrărilor în condiții optime. Adică întâi faci plata către cei care fac lucrarea, urmând ca ulterior să depunem la minister să cerem banii”, a declarat Marius Oprescu, președintele CJ Olt

Reprezentanții Consiliului Județean pot face plăți din creditul de 25 de milioane de lei pe o durată de trei ani. Perioada de rambursare ar urma să fie de 10 ani. Creditul nu înseamnă o creștere a gradului de îndatorare, explică președintele Marius Oprescu. „Nu intră în gradul de îndatorare pentru că este o contractare pentru cofinanțarea proiectelor europene”, a mai spus Oprescu.

Consiliul Județean mai are în derulare proiecte de modernizare a unor drumuri, printr-un program de cooperare cu Bulgaria, dar și prin intermediul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

Articolul precedentPregătiţi pentru iarnă. Zeci de primării din judeţ au încheiat contracte de deszăpezire
Articolul următorŞcoală din Olt INCENDIATĂ de copii – VIDEO