Primăria Slatina și Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public pregătesc un contract cadru pentru lucrări de asfaltare în valoare de 100 de milioane de lei. Proiectul de modernizare a infrastructurii va fi implementat în următorii patru ani și vizează atât străzi neasfaltate cât și mari cartiere, care au trotuarele și carosabilul degradate.

Ca să scurteze perioadele de licitații și să evite birocrația excesivă prezentă încă în sistemul achizițiilor publice, municipalitatea lansează un contract cadru ce urmează să fie pus în aplicare în următorii ani. Astfel, reprezentanții Direcției Administrarea Străzilor și Iluminatului Public (DASIP) Slatina au făcut un inventar al zonelor din oraș care necesită lucrări de modernizare. Autoritățile au prins în proiectul de modernizare atât străzi și străduțe din cartierele de case, care nu au mai fost asfaltate niciodată, cât și zone de asfalt sau beton degradat din oraș. „În prima parte a lunii septembrie vom demara procedura contractului cadru de asfaltări. Acesta va avea o durată de patru ani și va cuprinde trei loturi de străzi, fiecare incluzând atât obiective care nu au mai fost modernizate până acum, străzi aflate la stadiul de balast cât și cartiere mari, cum sunt Teiului sau cartierul Steaua”, a declarat Daniel Murguleț, șef birou în cadrul DASIP Slatina

Valoarea lucrărilor a fost estimată 100 de milioane de lei, însă reprezentanții municipalității spun că în urma licitației suma se va diminua considerabil. „Valoarea estimată a fiecărui lor este de aproximativ 30 de milioane de lei, iar pe totală procedură, suma va fi de 100 milioane de lei. Sunt bani de angajament, din care se vor plăti efectiv doar lucrările realizate”, a mai precizat Murguleț.

După derularea licitației, cei de la Administrarea Străzilor vor avea la dispoziție aproximativ patru luni în care să evalueze ofertele depuse și să desemneze un câștigător. Termenul s-ar putea prelungi însă, având în vedere valoarea contractului.

Articolul precedentŞedinţe foto printre exponate de muzeu, noua „fiţă“ pentru mirii din Slatina
Articolul următorŞoferul vinovat de acccidentul de Pădurea Sarului, în care şi-au pierdut viaţa cinci persoane printre care doi copii, trimis în judecată