Pompierii olteni verifică principalele lăcaşuri de cult din judeţ, înaintea Sărbătorilor Pascale, pentru evitarea producerii unor incendii.

Potrivit unui comunicat remis de ISU Olt, pe timpul controalelor pompierii verifică dacă sunt asigurate următoarele măsuri:

– stabilirea regulilor şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor, cu accent pe utilizarea focului deschis, evacuarea persoanelor participante la slujbele religioase, amplasarea suporturilor pentru lumânări în afara bisericii şi menţinerea accesului liber pe căile de intervenţie;

– limitarea accesului credincioşilor în lăcaşurile de cult, până la capacitatea normată, îndepărtarea covoarelor nefixate pe pardoseală şi menţinerea uşilor de pe căile de acces şi evacuare în poziţie deschisă pe timpul slujbelor religioase, organizarea, de preferinţă, a manifestărilor cu public numeros în exterior;

– verificarea existenţei mijloacelor iniţiale de stingere şi instruirea personalului pentru cunoaşterea modului de funcţionare a stingătoarelor, a mijloacelor tehnice P.S.I. şi a posibilităţii alimentării cu apă în caz de incendiu;

– stabilirea modalităţilor de alertare operativă a forţelor de intervenţie

„Recomandăm enoriașilor să nu blocheze cu autoturismele căile de acces, să utilizeze cu atenție lumânările, să nu le amplaseze în apropierea materialelor ușor combustibile, iar după încheierea slujbei să nu lase lunânările și candelele, aprinse, nesupravegheate”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, a fost înaintat către Episcopia Slatinei și Romanaților un material de informare și instruire pentru a fi diseminat către toți preoții parohi din județul Olt.

Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență  din judeţ au primit sarcini pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi primă intervenţie la nevoie, în zona lăcaşurilor de cult.

În Noaptea de  Înviere pompierii vor fi prezenţi în bisericile şi mănăstirile din judeţ cu afluenţă mare de persoane, pentru a elimina orice risc de izbucnire a incendiilor şi pentru a se asigura că slujbele religioase se desfăşoară în condiţii de siguranţă.

„În perioada Sărbătorilor Pascale, peste 120  de pompieri, cu mijloace specifice de intervenție, se vor afla zilnic în dispozitiv, pentru gestionarea eventualelor situații de urgență care se pot produce la nivelul județului Olt. În funcție de situația operativă, numărul acestora poate fi suplimentat cu pompieri aflați în turele libere”, se mai arată în comunicatul citat.

Articolul precedentExplozie într-un bloc din Olt. Pompierii au intervenit
Articolul următorSportivi și antrenori, premiați mâine de Consiliul Județean- LISTA