Prefectura Olt a luat legătura cu autoritățile din Alba, pentru a se asigura că cei 22 de copii din Dăneasa ajung cu bine acasă. Trenul lor ajunge la ora 18.00, în gara din Drăgănești Olt, iar de acolo elevii vor fi duși acasă cu microbuzul școlar.

Pe drum, mai exact la Petroșani, vor primi mâncare caldă și ceai, a spus prefectul de Olt, Silviu Neacșu. „Am discutat și cu autoritățile din Alba, pentru a le oferi cazare și mâncare noaptea trecută. Dimineață au urcat în tren și sunt în drum spre casă. Am luat legătura și cu prefectul de Hunedoara și am primit sprijin pentru ca atunci când trenul ajunge la Petroșani toți copiii să primească mâncare caldă. Au tren direct până în Gara Drăgănești, de aici urmând să fie dus fiecare la el acasă, cu microbuzul școlii”, a spus Silviu Neacșu.

Cei 22 de copii au plecat la Alba Iulia cu profesorul de religie, să vadă ceremonialul militar organizat de Ziua României. După eveniment ar fi trebuit să se întoarcă acasă, cu trenul, dar dascălul a decis să înnopteze cu ei într-o catedrală din oraș. Unui copil i s-a făcut rău din cauza frigului, iar echipajul de salvatori acre i-a acordat primul ajutor a anunțat autoritățile din Alba că mai sunt și alți copii care dorm în biserică.

Articolul precedentAnchetă la şcoala din Olt de unde veneau profesorul şi elevii găsiţi dormind în Catedrala din Alba Iulia
Articolul următorPatru echipe de veterinari, mobilizate să elimine porcii din Rusănești. Operațiunea a continuat și astăzi