70 de mașini noi, peste 100 de angajați, cinci baze în orașele județului și 100.000 de pubele distribuite către populație. Acestea sunt, în mare, promisiunile directorilor de la Rosal, firma care a câștigat anul trecut licitația de colectare a deșeurilor din județul Olt. Astăzi, autoritățile perfectează documentele de reziliere a contractului, după ce societatea nu a reușit să respecte clauzele asumate.

În luna octombrie a anului trecut, Rosal de instala cu surle și trâmbițe în Olt, unde câștigase prin licitație contractul de colectare a deșeurilor din tot județul. Unul dintre directorii companiei, Cătălin Ioniță, anunța marea mobilizare.

„Vom avea 63 de autocompactoare, cinci autocontainere cu braț pentru containere îngropate din Slatina și cele semiîngopate din Balș, două autospeciale pentru deșeuri voluminoase. În curând vom începe angajările, dar mai întâi trebuie să stabilim și să amenajăm sediul din Slatina. Estimez că săptămâna viitoare vom avea sucursala funcțională și vom putea angaja oamenii de care avem nevoie. ”, spunea reprezentantul firmei de salubritate.

Compania nu a  reușit însă aproape nimic din toate acestea. A adus câteva mașini cumpărate la mâna a doua din Olanda. Autospecialele care ar fi trebuit să ridice containerele îngropate nu se potriveau cu sistemele existente în Slatina, deci deșeurile populației din reședința de județ nu puteau fi colectate. În comune nu au ajuns pubelele promise. Asta în ciuda faptului că autoritățile au încheiat și un act adiționat de prelungire a perioadei de mobilizare, 15 martie fiind ultimul termen stabilit și încălcat din nou de operator.

Articolul precedentTrafic feroviar blocat în judeţul Olt, după ce un tren a lovit un autoturism. O persoană a murit – FOTO&VIDEO
Articolul următorUn caracalean, prins fumând etnobotanice într-un parc din Craiova