Polițistul slătinean Adrian Bărbulescu, ofițer de poliție în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, care a amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii DNA fiind acuzat de șantaj.

Dosarul a fost declinat către DNA, joi, „datorită funcției pe care acesta o deține, respectiv ofițer de poliție (persoană care exercită o funcție publică în cadrul unei instituții)”.

Procurorii spun că, în seara de 15 aprilie 2019, Bărbulescu a transmis jurnalistei Emilia Șercan, la numărul personal de telefon al acesteia, mesaje de amenințare (un mesaj tip text și cinci mesaje folosind aplicația Facebook Messenger), pentru a o constrânge să înceteze activitatea de investigare a modului în care mai multe persoane din cadrul școlii doctorale a Academiei de Poliție Al. I. Cuza au obținut titlul de doctor.

„Inculpatul a amenințat-o pe jurnalistă că, că în caz contrar, aceasta va suferi acte de violență și îi va fi suprimată viața”, se arată într-un comunicat al DNA.

Articolul precedentSlatina: 12 ateliere distractive, în „Adventure Land”, de Ziua Copilului
Articolul următorInstanța s-a pronunțat în cazul eliberării din închisoare a primului medic din România condamnat pentru malpraxis