Magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis, vineri, să respingă constaţia procurorilor olteni şi să o lasă în libertate pe Alina Gheorghe, iubita poliţistului SCCO, acuzată că l-ar fi împuşcat intenţionat pe acesta în cap. Decizia este definitivă.

Alina Gheorghe a fost reţinută pentru 24 de ore, săptămâna trecută, şi prezentată Tribunalului Olt cu propunerea arestării preventive pentru 30 de zile. Instanţa a respins propunerea, însă procurorii au contestat decizia la Curtea de Apel Craiova, însă fără succes.

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, anchetatorii au dispus, marţi, schimbarea încadrării juridice în cazul tinerei, din ucidere din culpă în omor. Procurorii spun că tânăra a acţionat trăgaciul deşi deja existaseră trei focuri de armă.

„Schimbarea încadrării juridice a fost determinată de ansamblul materialului probator administrat în cauză, până în acest moment procesual, şi care relevă că inculpata G.A. a acţionat trăgaciul în mod conştient, voluntar, deşi, în momentele imediat premergătoare, fuseseră ejectate trei tuburi cartuş din pistol, astfel încât, avea cunoştinţă de faptul că exista posibilitatea foarte mare să mai fie gloanţe în armă.Astfel că, suspecta a prevăzut rezultatul faptei sale şi, deşi nu l-a urmărit, a acceptat posibilitatea producerii lui, săvârşind infracţiunea, cu intenţie indirectă”, arată sursa citată.

Anchetatorii mai spun că probele administrate în cauză au infirmat susţinerea Alinei Gheorghe, conform căreia, în momentul în care victima a luat pistolul din dulap, ar fi scos încărcătorul din pistol, care a căzut pe podea, iar lângă acesta ar fi căzut şi un tub cartuş, considerând că pistolul ar fi fost descărcat.

Polițistul SCCO Olt, Bogdan Dumitrescu a murit, în luna aprilie, la Spitalul Clinic de Urgență Craiova, unde se afla internat. Surse apropiate familiei polițistului declarau, pentru Gazeta Nouă, că acesta s-a stins din cauza unei speticemii.

Bogdan Dumitrescu a fost împuşcat accidental în cap, pe 31 ianuarie 2018, de prietena sa. Anterior incidentului, cei doi fuseseră în vizită la un alt cuplu, unde consumaseră şi băuturi alcoolice. Anchetatorii au mai stabilit că pistolul nu era din dotarea omului legii, ci personal, deţinut legal, însă nu avea piedică.

Alina Gheorghe şi Bogdan Dumitrescu erau de curând împreună. În urma incidentului, tânăra a fost operată la Spitalul Slatina, având o plagă împuşcată în palmă.

 

Articolul precedentDIICOT, flagrant la Slatina. A fost destructurată o grupare de traficanţi de ţigări – FOTO&VIDEO
Articolul următorTrei persoane, printre care un copil, rănite într-un accident rutier, în Balș