Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt a transmis că astăzi a fost stins focarul de pestă porcină africană confirmat la porcii domestici îb gospodăria afectată din din localitatea Şerbăneşti. Totodată au fost ridicate măsurile sanitare veterinare specifice din zonele cu restricții.

De la începutul lunii mai, echipe de medici veterinari au efectuat recensământul şi examinarea clinică a tuturor porcilor din exploataţiile nonprofesionale aflate în zona de supraveghere şi de protecţie a focarului de pestă porcină africană.

Totodată, au fost prelevate un număr de 652 probe de sânge de la porcii domestici din zona de protecţie, pentru testarea serologică în direcţia pestei porcine africane.

„În data de 13.05.2019 a fost introdus porcul santinelă în exploataţia nonprofesională care a fost afectată de pestă porcină africană, pentru care se vor aplica procedurile conform Manualului Operaţional pentru intervenţia în focarele de PPA-ediţia 2019”,  au transmis reprezetanții DSVSA Olt.

De asemenea, proprietarul exploataţiei afectate de pestă porcină africană a fost despăgubit cu suma de 7.370 lei, pentru cei 9 porci uciși preventiv.

 

Articolul precedentCod galben de inundaţii pe mai multe râuri din judeţ
Articolul următor18 autobuze electrice ajung în Slatina anul viitor. Toate stațiile, complet refăcute și echipate cu tehnologii moderne