Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu a înregistrat nicio contestație pentru licitația de proiectare și construcție a Tronosnului 2 al Drumului Expres Craiova-Slatina Pitești, porțiune care traversează județul Olt. Zilele următoare, asocierea câștigătoare va fi notificată să aducă și ultimele documente pentru semnarea contractului.

Termenul limită de depunere a contestațiilor pentru Tronosnul 2 a expirat în această după-amiază, la ora 16.00. Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții CNAIR, de mâine vor începe demersurile de semnare a contractului. „Perioada de depunerea a contestațiilor a expirat în această după- amiază, iar de acum putem spune că vom trece la semnarea contractului. Mai întâi vom trimite o notificare constructorului, care trebuie să mai prezinte anumite documente, dovezi de ordin financiar. Ar trebui ca, în aproximativ o săptămână, să aveam contractul semnat”, a explicat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

UMB Spedition și celelalte trei companii care vor construi tronsonul din Olt al drumului expres și-au asumat finalizarea proiectării și a lucrărilor până la finalul anului 2021. În total, trei ani, dintre care unul dedicat realizării proiectului. Deși pentru mulți este un termen greu de respectat, dacă ținem cont de întârzierile produse la celelalte lucrări de asemenea anvergură, de data aceasta lucrurile ar putea sta altfel. Un ordin emis anul trecut de Guvernul României va permite Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere să aibă un control mai strict al lucrărilor. Totodată, constructorul va fi nevoit să aplice numai soluțiile tehnice specificate în studiul de fezabilitate.

Articolul precedentSpitalul Județean primește 24 de milioane de lei pentru lucrări de modernizare și aparatură la UPU
Articolul următorCum își poate găsi mai repede loc de muncă un absolvent de liceu