Autorităţile locale urmează să depună dosarele pentru obţinerea autorizaţiilor de funcţionare a creşei construite în Caracal cu fonduri de la Guvernul Statelor Unite ale Americii.

Viceprimarul Caracalului, Octavian Stănescu, a afirmat că este vorba de autorizaţiile emise de ISU, APM, AJPIS şi DSP.

„Mâine (joi – n.red.)se depun dosarele pentru autorizare, la ISU, la Agenţia de Mediu, AJPIS şi DSP”, a precizat Stănescu.

Investiţia este finanţată de Ambasada Statelor Unite şi Biroul de Cooperare Militară pe un teren de 2.000 de metri pătraţi. Valoarea investiţiei fără TVA, potrivit autorizaţiei de construire, este de 310.000 lei.

Noua creşă este situată undeva spre marginea oraşului, reprezentanţii primăriei motivând că aici terenul era intabulat, deşi şi-ar fi dorit să fie undeva mai în centru.

Ulterior, pe lângă construcţia propriu-zisă, vor fi amenajate şi un loc de joacă pentru copii, dar şi o parcare.

La noua creşă vor lucra un asistent medical, un asistent medical cu jumătate de normă, cinci educatori puericultori şi cinci îngrijitori, la care se vor adăuga cu jumătate de normă un post de medic şi unul de administrator. Dată fiind lipsa unui bloc alimentar, hrana micuţilor va fi contractată prin catering.

Prin aceeaşi schemă de finanţare, Ambasada SUA a reabilitat, în 2015, Şcoala Gimnazială din comuna Deveselu, tot aici construind şi o grădiniţă nouă. Cele două unităţi de învăţământ au primit de la americani şi mobilier, dar şi materiale didactice, tablele vechi din şcoală fiind înlocuite cu unele magnetice moderne.

Articolul precedentCinci zile pentru marcarea Centenarului, la Slatina. Dinu Iancu Sălăjanu şi Fuego, printre artişti care concertează
Articolul următorElevii olteni intră în febra simulărilor