O zi marcantă pentru Oltenia și pentru progresul României s-a derulat în data de 7 iunie. Miercuri, sub cerul învăluit în arome de vară, s-a scris o nouă pagină în povestea dezvoltării regionale: a avut loc primul eveniment al Digital Oltenia. 

La inițiativa ADR Sud-Vest Oltenia, în parteneriat cu Innes România și cu sprijinul Rețelei Europene a Întreprinderilor – Enterprise Europe Network (EEN), Oltenia s-a așezat pe harta digitalizării la nivel național și internațional.

Înnoirea prin tehnologie: viziunea Digital Oltenia

Evenimentul a adus în prim plan teme de interes major pentru oricine își îndreaptă privirea către viitorul tehnologic: inteligența artificială, securitatea cibernetică, tehnologia blockchain, competențele digitale avansate sau internetul lucrurilor. Aceste subiecte au fost prezentate celor peste 100 de participanți de către experți recunoscuți în domeniul digitalizării.

Directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, domnul Alexandru Stănescu, a declarat: 

„Am dorit să evidențiem astăzi modul în care adoptarea tehnologiilor digitale în cadrul unei companii poate să ducă la creșterea competitivității și îmbunătățirea performanțelor. Indiferent de dimensiunea sau domeniul de activitate al unei organizații, digitalizarea rămâne o condiție necesară pentru a putea face față provocărilor, fiind unul dintre cele mai vizibile fenomene ale ultimului deceniu”.

Imagine

Impactul financiar în regiunea Oltenia

Se pare că acest eveniment a reușit să pună bazele unei noi ere pentru Oltenia. Având la dispoziție un buget considerabil, de 1.3 miliarde de euro, alocat digitalizării, această zonă a României are ocazia să își redefinească prezența pe scena digitală. Finanțarea generoasă va influența pozitiv dezvoltarea economică a regiunii, creând un climat propice pentru inovație și progres.

În contextul accelerării digitale la nivel global, Oltenia își asumă rolul de a deveni un actor activ în peisajul digital național. Digitalizarea poate deschide noi orizonturi pentru dezvoltarea durabilă a regiunii, atât la nivel economic, cât și social.

 

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentSchimbări în sistemul asigurărilor de sănătate. Intră în vigoare noul Contract-cadru
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET