E alertă în rândul veterinarilor și crescătorilor de porci din județ, după apariția primului caz de pestă porcină africană, la Rusănești. Populația nu trebuie să intre însă în panică, pentru că boala nu se transmite la om. Cei care dețin porcii trebuie să fie însă foarte atenți la respectarea măsurilor care să limiteze răspândirea virusului.

Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor așteaptă de la laboratorul central din București confirmarea virusului  pestei porcine africane, pentru a decide ce măsuri suplimentare se impun. „Mesajul pentru populație este acela că trebuie să țină cont de toate informațiile pe care le-am pus deja la dispoziția tuturor referitoare la restricțiile care se impun în această situație. Nu vom trece la sacrificarea porcilor din Rusănești. Așteptăm verdictul final de la București, pe care sperăm să îl primim mâine după amiază, iar apoi vom decide ce e de făcut în continuare, pentru a preveni răspândirea virusului”, a  spus directorul DSVSA Olt.

 

Articolul precedentDe ce se bate pasul pe loc, la sala polivalentă din Slatina. Firma nu poate fi sancţionată pentru întârzieri
Articolul următorPNL, misiune clară pentru Buliteanu și Comănescu: minim 20% în sondaje