În așteptarea autorizației de construire care permite startul reparațiilor la podul Olt, autoritățile caută soluții pentru devierea traficului greu. Varianta discutată inițial, potrivit căreia camioanele ar fi tranzitat strada Tudor Vladimirescu, pentru a folosi ruta Curtișoara-Teslui- Moșteni- Strejești nu este acceptată de Primăria Slatina.

Atât de necesare, lucrările de reperații care vor începe în curând la Podul Olt înseamnă și găsirea unei variante ocolitoare pentru mașinile aflate în tranzit. Cea mai scurtă rută pentru cei care vin dinspre Craiova ar fi să ajungă la Strejești, pentru ca de aici să intre pe DJ 546, către Moșteni, Teslui și Curtișoara și să ajungă în Slatina pe strada Tudor Vladimirescu. Pentru mașinile mici, acesta va fi cel mai probabil traseul aprobat. Pentru camioane însă, au loc în continuare discuții pe această temă. Traficul greu ar strica asfaltul pe Tudor Vladimirescu, stradă reabilitată recent pe fonduri europene. De aceea autoritățile din Slatina recomandă un alt traseu. „Am discutat cu cei de la drumuri Naționale, dar noi, Primăria Slatina, nu suntem de acord cu trecerea traficului greu pe absolut nicio stradă din oraș. Tudor Vladimirescu este o stradă modernizată pe fonduri europene. Dânșii voiau pe acolo, dar dacă vom aduce daune acelei străzi trebuie să dăm finanțarea înapoi. Iar noi, Primăria Slatina nu suntem de acord. Am recomandat ca traficul greu să fie deviat pe Dealul Negru, cum a mai fost, pe durata lucrărilor la Podul Olt”, a explicat primarul Slatinei, Emil Moț.

Reabilitarea Podului Olt va fi realizată de un consorțiu italian, valoarea lucrărilor fiind de 30 de milioane de lei.

Articolul precedentCe scria un jandarm oltean familiei sale, de pe frontul celui de-Al Doilea Război Mondial – DOCUMENTE
Articolul următorCandidat din Olt la europarlamentare. Ce loc ocupă pe lista Pro România