Doi olteni au fost diagnosticați virusul West Nile, transmis prin înțepătura de țânțar. Una dintre victime, un bărbat care mai avea și alte afecțiuni, a ajuns la Spitalul Universitar din București, iar cealaltă la Spitalul Slatina.

La finalul sezonului cald, Direcția de Sănătate Publică a raportat 2 cazuri de infecție cu virusul West Nile. „Perioada de  supraveghere și control al infecției cu virusul  West Nile, pentru sezonul  2019 a debutat  din 27  mai 2019. De la debutul perioadei de supraveghere până in prezent, în  jud. Olt au fost înregistrate 2 cazuri de infecție West Nile, cu vârste   de  62 ani, respectiv 76 ani (sex masculin, din mediul rural ). Primul caz,  în vârstă de 62 ani, a fost depistat în  secția de Boli Infecțioase a S.J.U. Slatina (fără boli asociate ); al doilea caz, în vârstă de 76 ani a fost depistat în Spitalul Universitar București (în evidență cu alte boli asociate )”, au transmis reprezentanții DSP Olt.

Probabilitatea ca o persoana să se îmbolnăvească de la o singura înțepătura de tânțar este redusa. Riscul de îmbolnăvire severă și deces este cel mai mare pentru persoanele de peste 50 de ani sau cu deficiente imune, deși infecția poate apărea la orice vârstă. Manifestările infecției cu virusul West Nile sunt diverse, de la cele asemănătoare unei simple răceli, până la semne de meningo-encefalită.

Articolul precedentNoi ansambluri rezidențiale în Slatina. Unde se vor ridica blocurile
Articolul următorMaternitatea Spitalului Slatina intră în modernizare. Se așteaptă semnarea contractului și pentru reabilitarea termică