Consiliul Județean continuă să investească în modernizarea Spitalului Slatina. Fonduri suplimentare au fost alocate, în ședința de ieri, pentru lucrări aflate în derulare. Printre acestea se află și etajele nemodernizate din Maternitate.

Mai multe lucrări de modernizare sunt în derulare, în această perioadă, la Spitalul Slatina. Se reface interiorul secției medicale, iar în curând vor intra în reabilitare și câteva etaje din clădirea maternității. Consiliul Județean a rectificat bugetul alocat fiecărui proiect și a redirecționat economiile către alte investiții în derulare sau neîncepute încă. „Între timp au fost ținute licitațiile pentru obiectivele de acolo, iar o parte dintre economiile avute la obiectivele pe care deja le-am licitat au fost trecute la obiective care sunt în derulare și pe care putem să mai punem bani acolo, să lucreze suplimentar pe anul acesta. În momentul de față avem deja încheiat contracte pe diferența blocului materno-infantil, cele patru etaje care nu au fost reabilitate. De asemenea, avem, contract încheiat pe Medicală unde suntem avansați și deja se lucrează; s-au terminat două etaje în acea clădire. Avem încheiat contract pe secția de la Scornicești; acolo se reabilitează etajele doi și trei. De asemenea avem încheiat contract pe reabilitarea blocului central”, a explicat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean.

Exteriorul mai multor clădiri din incinta spitalului va fi reabilitat din fonduri europene, contractele de finanțare urmând să fie semnate. „Noi așteptăm semnarea contractului de finanțare pentru celelalte corpuri din spital, pentru reabilitare termică, pentru că, așa cum se știe, sunt depuse pe fonduri europene și așteptăm eligibilitatea lor și semnarea contractului de finanțare și de asemenea așteptăm darea ordinului de lucrări de către CNI a corpului central. Practic, când avem și aceste lucruri semnate tot spitalul va fi modernizat într-un fel sau altul, în funcție de fondurile pe care le-am obținut”, a mai precizat președintele CJ Olt.

Articolul precedentDoi bărbați din Olt, infectați cu virusul West Nile
Articolul următorTehnica de intervenţie a ISU Olt, prezentată pompierilor bulgari din Dolna Mitropolia, în cadrul unui exerciţiu la un depozit GPL, din Caracal