Patru bărbaţi din Slatina, cu vârste cuprinse între 33 şi 65 de ani, sunt cercetaţi penal pentru braconaj piscicol după ce, joi, au fost depistați în timp ce pescuiau fără a deține documente legale, cu ajutorul a trei bărci pneumatice și prin folosirea a 2.100 de metri de plase monofilament.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, a declarat că în cele trei bărci au fost găsite 55 kilograme de pește, speciile crap, caras și șalău, care a fost dus la unități specializate în vederea comercializării, iar plasa monofilament și cele trei ambarcațiuni au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

„În cauză au fost întocmite dosare penal față de cele patru persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de Pescuit comercial/sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și Producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului de Acțiuni Speciale, lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt și reprezentanți ai Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt.

Articolul precedentMuzeul Iluziilor Optice a ajuns la Slatina
Articolul următorBursa locurilor de muncă sau goana după o viză de șomer?