Un bărbat în vârstă de 32 de ani din localitatea Stoicănești, județul Olt, este cercetat penal, după ce miercuri, a lovit cu un utilaj agricol, intenționat, o turmă de oi și capre care pășuna pe cultura sa de grâu, omorând 11 animale și rănind alte patru. 

Polițiștii din localitate s-au sesizat din oficiu în acest caz, informează IPJ Olt. Bărbatul, deranjat fiind de situație, a intrat cu intenție, cu un utilaj agricol, într-o turmă de aproximativ 1.100 de ovine și caprine, întrucât animalele  pășunau pe un teren unde omul avea grâu.

„În urma incidentului, au fost omorâte 11 animale, iar alte 4 au fost rănite, prejudiciul urmând a fi stabilit. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, faptă prevăzută Legea 205/2004, privind protecția animalelor”, au menționat reprezentanții IPJ Olt.

Polițiștii olteni reamintesc faptul că prin Ordonanța de Urgență nr. 175/2020, pentru completarea unor acte normative cu incidență în protecția animalelor, precum și pentru stabilirea unor măsuri organizatorice, polițistului i se conferă un instrument administrativ de plasare a animalului în adăpost, în vederea înlăturării unui pericol iminent îndreptat împotriva acestuia.

De asemenea, polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situație de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile, mai spun reprezentanții IPJ Olt.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentVremea se schimbă radical. Anunțul meteorologilor
Articolul următorBilanț coronavirus 11 martie: 5.236 de cazuri noi și 96 de decese