Consiliul Local Slatina a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea străzilor din trotuarelor din două cartiere ale orașului. Este vorba despre zona Zmeurei și o parte din zona Steaua, arealul cuprins între străzile Cuza Vodă, Văilor și Elena Doamna.

În ambele cartiere, străzile, trotuarele, dar și aleile dintre blocuri sunt degradate și aveau nevoie de modernizare. Pentru zona Steaua, valoarea totală a lucrărilor este estimată la 2,5 milioane lei, în această sumă fiind incluse: reparația sistemului rutier și a trotuarelor, ridicarea gurilor de scurgere a apelor pluviale și montarea de canale noi, montare de borduri și refacerea marcajelor rutiere.

Tot astăzi, a primit aprobarea consilierilor locali și proiectul care cuprinde documentația de avizare a lucrărilor de intervenții și Indicatori Tehnico – Economici privind „Reabilitare zona Zmeurei”. Lucrările care se impun în acest cartier sunt: amenajarea de terasamente, sistem rutier și parcări, montarea de cămine tip geiger pentru scurgerea apelor pluviale, dar și marcaje rutiere. Pentru această zonă, valoarea lucrărilor este de aproximativ 925.000 lei.

Atât zona Zmeurei cât și reabilitările din zona Steaua fac parte din acordul-cadru pentru asfaltare semnat în primăvară de municipalitate. După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, Direcția Administrarea Străzilor va atribui contractele subsecvente de lucrări. Ulterior, se va trece la obținerea avizelor și autorizațiilor, pentru ca apoi să se deschisă șantierele.

Articolul precedentCea mai veche biserică din Olt poartă hramul Sfintei Parascheva. Are o istorie impresionantă
Articolul următorSe întâmplă într-un sat din Olt: Părinții și bunicii au transformat curtea grădiniței într-un colț de rai