Doi olteni au murit în urma meningitei West Nile. Este vorba despre doi bărbați, din Caracal și Pîrșcoveni, care pe lângă meningita cauzată de infecția cu virus sufereau de boli asociate, spun reprezentanții DSP Olt.

Primul deces de meningită West Nile a fost înregistrat pe 8 august, în cazul unui bărbat de 86 de ani, din Caracal.

Cel de-al doilea oltean ce a murit după ce a contactat virusul este un bărbat de 63 de ani, din Pîrșcoveni. Acesta a fost internat la Spitalul Slatina, iar pe 25 august a fost declarat decedat.

„Cei doi bărbați au fost investigați, unul la Spitalul Caracal, altul la Slatina. S-au recoltat probe de sânge, iar laboratorul Institutului Cantacuzino București a confirmat prezența virusului West Nail. Ambii pacienți aveau și boli asociate, pe lângă meningita cauzată de infecția cu virus”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu.

În prezent, în județul Olt, alți 14 pacienți sunt diagnosticați cu meningită West Nile, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în luna august.

Conform declarațiilor făcute de reprezentanții Ministerului Sănătății, mai multe specii de țânțari ar fi „vectorii” implicați în transmiterea virusului.

Speciile de țânțari sunt prezente atât în mediul urban, cât și în mediul rural, iar condițiile favorabile care înlesnesc dezvoltarea acestor vectori sunt reprezentate de „perioada excesiv de ploioasă care a făcut dificilă distrugerea țânțarilor, dar și de deficiențele în aplicarea măsurilor de control și a măsurilor de protecție personală”.

Articolul precedentSejururi la preț redus pe Valea Oltului și pe Litoral pentru pensionari
Articolul următorTIR răsturnat în şanţ, la Pădurea Sarului. Poliţia: Şoferul era băut bine