Două persoane au fost reţinute, marţi, în dosarul delapidării de aproximativ 350.000 lei de la Primăria Cilieni.

Potrivit poliţiştilor, este vorba despre o femeie şi un bărbat, angajaţi ai Primăriei Cilieni, care au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

„În continuarea activităților desfășurate înt-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de “delapidare”, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice , din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au pus în executare două mandate de aducere. Persoanele au fost conduse la sediul poliției pentru audieri. În această după-amiază, în urma audierilor și administrării probatoriului în cauză, două persoane, respectiv un barbat și o femeie, din județul Olt, au fost reținute pentru 24 de ore. Persoanele sunt bănuite că și-ar fi însușit suma de aproximativ 350.000 de lei din casieria unității în care erau angajați”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Ea a mai precizat că, în cursul zilei de mâine, acestea vor fi prezentate Parchetului de pe lânga Judecătoria Corabia cu propuneri legale.

În urmă cu o săptămână, patru percheziţii au fost desfăşurate la sediul Primăriei Cilieni și la domiciliile unor funcționari din cadrul instituţiei respective.

„Din cercetări a reieșit faptul că, funcţionari din cadrul autorităţii publice locale şi-ar fi însușit aproximativ 350.000 lei din casieria unității, sumele respective fiind încasate de la cetățenii pentru plata impozitelor și taxelor locale, fiindu-le eliberate chitanțe în acest sens, sume care, ulterior, nu ar mai fi fost depuse în totalitate la trezorerie”, arată anchetatorii.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentClotilde Armand, reacție în scandalul gunoaielor din sectorul 1: Invit la discuții firma DETACO LTD, acționarul majoritar al companiei Romprest
Articolul următorVlad Voiculescu: „Am terminat masterul în 2011, la Viena”